Музей на Нов български университет
 
Начало » Открития и новини
 
Новини

Монументът – паметник или урбанистично послание
30.06.2015

"Монументът – паметник или урбанистично послание" e съвместен проект между Музея на НБУ и Академията за изкуство и дизайн в Базел, Швейцария.

В изпълнението на проекта участват студенти и преподаватели от департаменти „Изкуствознание и история на културата“ и „Архитектура“ в НБУ, както и Сдружение Трансформатори, София.
Проектът има като тема паметника 1300 години България. Участващите смесени студентски групи, всяка от тях включваща студенти по архитектура и сценография от Академията за изкуство и дизайн в Базел и студенти по архитектура и по изкуствознание от НБУ, ще разработят проекти за оформление и урбанистично решение на паметника. Проектите ще представляват дипломни работи за швейцарските студенти, ще бъдат защитени в Университета за изкуство и дизайн в Базел и след това представени на изложба в София около самия паметник през есента на 2015 г., в рамките на проекта „Мемореалити“ на сдружение Трансформатори.
Стартът на проекта ще се проведе в НБУ, галерия „УниАрт“ на 01.07.2015 г. от 10:00 ч. с участието на автора на паметника – скулптора Валентин Старчев, арх. проф. Благовест Вълков, проф. Уве Брюкнер от Академията за изкуство и дизайн в Базел и други.

 
Открития и новини

 
 
За контакти Полезни връзки